Vassa föremål - Gillian Flynn

Vassa föremål

By Gillian Flynn

  • Release Date: 2014-08-20
  • Genre: Mysteries & Thrillers
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Read Vassa föremål by Gillian Flynn book description and reviews

Vassa föremål Gillian Flynn

Av författaren till världssuccén Gone Girl På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri, för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän­drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton­åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märk­ligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pussel­bitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.

Gillian Flynn är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare, och hennes tredje roman Gone Girl hör till de senaste årens allra största succéer. Filmversionen, i regi av David Fincher, går upp på svenska ­biografer hösten 2014. Mörka platser, som kom på svenska 2012, fick även den lysande recen­sioner och utnämndes av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare!« med betyget »en klar 5:a«. 
Nu kom­mer Gillian Flynns debutroman Vassa föremål – också den kritikerhyllad – i svensk nyöversättning av Rebecca Alsberg.

Om Gone Girl:

»Ett mästerverk. Årets bästa deckare, utan konkurrens.« LOTTA OLSSON, DN

»En alldeles enastående bra thriller.« YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE, SVT

»En läsfest.« SVENSKA DAGBLADET

Vassa föremål by Gillian Flynn eBOOK; Vassa föremål ePUB; Vassa föremål read online; Vassa föremål online; Vassa föremål read epub; Vassa föremål Gillian Flynn epub; Vassa föremål Audiobook; Gillian Flynn; Mysteries & Thrillers books.

Post your review here